Rots en watertraining

Rots en watertraining

Voor wie?
Voor kinderen en jongeren van 8 tot 15 jaar. Meestal hebben deze kinderen een extra aandacht nodig op het gebied van gedrag. Dit is voornamelijk herkenbaar op school of thuis. Meestal worden deze kinderen/jongeren vaak geconfronteerd met ruzies/pesterijen. Al deze belemmeringen en situaties komen uiteindelijk niet ten goede voor de ontwikkeling van het kind. Vaak is het ook zo dat de schoolresultaten onder het niveau van het kind zijn.

Wat is Rots en water?
Door middel van een sociaal-emotionele vaardigheidstrainingen, door te  oefenen en te praten met andere kinderen/jongeren, neem zij kennis van hoe zij kunnen inschatten wanneer je een rots kunt zijn, en wanneer water.

De rots definieert weerbaarheid: opkomen voor jezelf, jezelf kunnen verdedigen en (een van de belangrijkste) in jezelf vertrouwen. Solidariteit staat weer voor water: hierbij wordt er een beroep gedaan op je inlevingsvermogen. Je leert dus je zelf te plaatsen in een ander. Ook wanneer je boos bent, hoe je jezelf kunt beheersen. .

Wat leer ik bij Rots en water?
Doordat de kinderen/jongeren met elkaar in dialoog gaan, leren ze om te gaan met hun minder ontwikkelde Sociaal-emotionele vaardigheden. Zo leren ze van elkaar en met elkaar. Het maken van nieuwe vrienden gaat hierdoor makkelijker. Je gaat je beter in je vel voelen. Je hebt zelfvertrouwen waardoor ontwikkeling nu nog beter gaat. Je leert het volgende:  .

  • Voor jezelf opkomen
  • Je boosheid beheersen
  • Beter contact maken met andere kinderen en jongeren
  • Meer vertrouwen krijgen in jezelf
  • Zien waar je goed in bent
  • Beter leren praten over je gevoel

Aantal deelnemers bij deze lessensessie bedragen maximaal tien/twaalf leerlingen.

Na elke les krijgen de deelnemers aan de activiteit flesje water, fruit en/of een gezonde hapje

Belangstelling!?

Is uw belangstelling gewekt om deze activiteitsserie aan te bieden op uw school, laat ons dit dan weten door onderstaande link te klikken. U kunt de activiteitenserie ook naar uw eigen wensen en belangen wijzigen en/of toevoegen. Nadat uw aanvraag binnen is ontvangt u van ons een offerte. De offerte is van kracht indien uw de offerte retour zendt voorzien van een handtekening.

Neem contact op via onderstaand formulier of bel +31 70 7521036